Пилотите на няколко авиокомпании заявиха, че са видели невидими летящи предмети в небето над Обединеното кралство. Това предаде Daily Mail.

Boeing 787 на британската авиокомпания British Airways отлетяла от Монреал до Лондон, когато пилотът забелязал в небето "много ярка светлина, която веднага изчезнала". Според него отначало вляво от самолета се появил неидентифициран обект, но рязко се обърнал на север. В същото време службата за контрол на въздушното движение не е забелязала предмети чрез радарите.

Друг пилот, който управлявал самолет на авиокомпания Virgin Airlines от Орландо към Манчестър, забелязал в небето "метеор или друг обект, който влиза в атмосферата".

Според изданието съобщението за странните светлини в небето идва от друг пилот на неизвестна авиокомпания. Ирландската авиационна администрация започна разследване на тези случаи.

През февруари в мрежата се появи видеоклип, който залови среща на гмуркачи с тайнствена подводница близо до Хавайските острови. Както се вижда на кадрите, в непосредствена близост до хората се появява неидентифициран бял кораб с дължина около 30 фута (9 метра).

Превод: БЛИЦ