Почти по цялото крайбрежие на Еквадор се наблюдава странна картина - океанът отстъпва от сушата, освобождавайки я от водата почти на 100 метра. Най-отчетливо това се вижда покрай селото Санта Роза в провинцията Санта Елена, в Манаби на брега на залива Каркуез, пише Езорейтер.

След новогодишните празници социалните мрежи завряха от съобщения за тази аномалия. Налице са и сериозни опасения за наближаващо мегацуами, защото нещо подобно може да се случи само пред такива природни катаклизми.  

Учените веднага се постараха да успокоят населението на крайбрежните селища. Служителите на Океанографския институт на Еквадор поясниха, че в първите дни на януари нашата Земя се е намирала по-близо до Слънцето, трябва да се добавят и по-силните приливи, предизвикани от разположението на Луната. Всичко това е довело до чудатата картина, която може да бъде определена като катастрофална.  Обясненията на учените обаче не успокоиха много жителите на Еквадор, които си спомниха как е изчезнала водата от плажовете в Бразилия, Мексико, Уругвай и Бахамските острови миналата година, точно преди ужасния ураган "Ирма". Явлението доведе и до гореща дискусия в социалните мрежи на природни катаклизми, свързани с изчезването на водата в редица езера и реки по света. С една дума, жителите на крайбрежните селища в Еквадор живеят в очакване на най-лошото. 

Според най-смелите любители на конспирацията за изчезването на водата са виновни извънземните. Наскоро бе съобщено, че извънземните крадат водата на Земята. Това стана известно, след като пилот от САЩ станал свидетел на това, как НЛО изпомпва вода и след това я изсипва в Алжир чрез телепортация.