Значението и интерпретацията на сънищата често са двусмислени. Но обикновено сънищата за мъртвите могат да се тълкуват като предупреждение от този човек, който е избрал момент, за да ви предложи важно послание, пише tribune.bg.

Това може да се тълкува и като фигура, предоставена от нашето подсъзнание, за да ни предупреди за нещо, с което не се справяме добре. Това е така, защото нашето подсъзнание използва много начини и символики, за да ни подскаже важни послания - в този случай може да използва мъртъв човек като пратеник.

Сънуването на някой, който е починал, може да има много значения, които варират в зависимост от времето на съня, лунния ден, деня от седмицата и др.


В някои конкретни сънища, сънуването, че говорите с някой, който е починал, показва тълкувания, които могат да променят много аспекти в живота на сънуващия.

По принцип този тип сънища обикновено показват някакъв знак или новост, предупреждаващи за вземане на определени решения или може да представляват просто копнежа за някой, който вече ни е напуснал.

Но какво, ако починалият човек в съня е приятел или някой от семейството? Променят ли се значенията? Да, те се променят напълно!

Ако по време на съня говорите с човек, който вече е починал, е необходимо да запомните състоянието си (как се чувствате) по време на разговора с починалия.

Ако разговорът е напълно приятелски, като разговорите, които водите с обикновените хора, сънят означава, че просто ви липсва този починал човек.

Ако човекът в съня ви е бил човек, когото не сте харесвали, разговорът с него може да е знак за настъпване на лошо време. Бъдете предпазливи през следващите няколко дни! Преди всичко поддържайте ума си спокоен, за да можете да преминете през това предизвикателство.

Майките винаги ще бъдат най-важните хора в живота ни. За съжаление те не са вечни и, когато сънувате починалата си майка, това е знак за копнежа, който стиска гърдите ни, защото вече я няма наоколо.

Но в допълнение към това има и други причини. Например, ако сънувате, че разговаряте с починалата си майка означава, че идват добри времена.

Разговорът с майката в съня вече гарантира известна защита и това може да помогне на вашето ежедневие, като ви оставя по-спокойни и още по-оптимистични през следващите дни. В крайна сметка гласът на майка ви може да успокои най-голямата буря.

Майка ви може да се появи в съня ви, за да ви помогне да вземете важно решение, да ви донесе утеха и успокоение, да ви даде кураж, да ви даде знак, че бди над вас, макар да не я виждате. Същото би могло да се каже и ако сънувате баща си.    

Ако сънувате починалата си баба или дядо, може да означава носталгията, която изпитвате през повечето време. В крайна сметка ролята на бабата или дядото в живота ни е много важна и изпълнена с любов и обич. 

Когато си тръгват, винаги е огромна и сложна загуба. Може да се появят в съня ви, за да ви дадат подкрепа, ако ви е необходима. Напомнянето за тях в съня ви може да ви накара да си спомните след това нещо, което са ви съветвали.

Помислете за някой символ, образ от съня. Може би ще се сетите за приказката, която ви е разказвал дядо ви и в нея да се съдържа това, което ви е нужно сега като съвет, поука.

Винаги трябва да обръщате внимание на съобщенията и знаците, предлагани в съня си от мъртви роднини, тъй като те могат да донесат важни послания в живота ви  като опасности, които могат да ви дебнат.