В началото на 2013 година американецът Зак Мур се хранил само с бърза храна и тежал, съответно, 227 килограма. През 2020 година от излишното тегло няма и следа. 


Мъжът успял да свали 150 килограма без изтощителни тренировки и сега споделя тайните на своето отслабване. 

Когато теглото на Зак от Флорида достигнало максимума, мъжът не се е хранил с нищо друго, освен бърза храна. 

За закуска - мъфини с пици, на обед - няколко хамбургера с пържени картофи. Всичко това той поливал обилно с кола. На ден му били необходими около осем литра газирани напитки. 

Естествено, това дало и резултат. Веднъж след поредното "похапване" американецът попаднал в болница с хранително отравяне. 


"Само за седмица теглото ми падна с 27 кг заради повръщане и диария. Докато бях в болницата започнах да си мисля, че ще умра. Стигна се до там, че си написах прощално писмо до сина си и жена ми. Тогава обаче твърдо реших да направя всичко по силите ми, за да отслабна", разказва Зак Мур. 

След изписването си Зак престанал да яде говеждо и свинско. Също така постепенно се отказал и от въглехидратите. Благодарение на това само след няколко месеца мъжът отслабнал до 177 килограма. 

Това позволило на лекарите да му оперират стомаха и да намалят размера му. 

Операцията е била направена през май 2014 година. Тя обаче не минала без проблеми - вместо планираните два часа, тя продължила цели осем, но пък си струвало. 


След година и половина, към август 2015-та Мур вече тежал само 77 килограма. 

Мъжът най-накрая можел отново да води нормален начин на живот. 

Зак станал фермер: сега в стопанството му има стотици пилета, пуйки, кози и дори коне. 

Не се е минало и без отглеждането на зеленчуци - като цяло, американецът отглежда всичко, което му помага да води здравословен начин на живот. Все пак той признава, че вредните храни продължават да го изкушават, пише Daily Mail.

"Липсват ми бонбоните, обичах да си угаждам със сладко. А ако усетя мириса на пържено, устата ми се напълва със слюнка. Научих се обаче да се контролирам", разказва Зак. 

 


"Отслабнах без да тренирам. Просто нямах възможност да ходя в зала за фитнес. Живея твърде далеч. Всичко постигнах само благодарение на правилното хранене. Сега много разбирам от това. Например, ако в храната има царевичен сироп, въобще не я докосвам", обяснява Мур.  

Превод и редакция: БЛИЦ