Предприемачът Илон Мъск представи на официалния си сайт завършения скоростен тунел, изграден от компанията му в Лос Анджелис. Иновативната идея цели да намали задръстванията в милионния мегаполис.
 
Тунелът се простира на 3 км под Лос Анджелис. Автомобилите слизат под земята с помощта на голям метален асансьор и влизат в кръгъл тунел. Там те безопасно могат да развият висока скорост.
 
През 2016 година изпълнителният директор на „Тесла“ и „СпейсЕкс“ разказа за проекта си за тунел „Боринг къмпани“ като шега и като бизнес, започнал като хоби. Тогава Илон Мъск обяви, че планира да започне да копае тунели и да прокара пътища, които да са алтернатива на задръстените магистрали на Лос Анджелис. Защо да стоите в задръстените магистрали над земята, когато можете да натиснете газта под земята?
 
Сега шегата се е превърнала в нещо реално. Милиардерът го оприличава като пускане с диснилендско скоростно влакче, но насред Лос Анджелис.
 
Тунелът се намира на 12 метра под земята. Началото му е на паркинга на офиса на „СпейсЕкс“, а краят е при летището. Скоростта, която може да се развие в него, е 200-240 км/ч.

Превод и редакция: БЛИЦ