Още преди да се разбере кой е поставил мистериозната метална скулптура, открита миналата седмица в Юта, тя изчезна.

Бюрото за управление на земите в Юта заяви, че обектът е бил премахнат "от неизвестна страна".

Снимки, публикували от авантюристи, които са искали да зърнат мистериозния обект, показват, че на мястото е останала само едно малко парче метал и купчина камъни.

Откриването на 3,7-метровата метална скулптура предизвика любопитството на стотици хора, които се чудеха как тя е попаднала там.

Странният метален предмет е забелязан за първи път на 18 ноември от екипаж на хеликоптер, който брои овце от въздуха, в отдалечен югоизточен район на Юта.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jim Mackay (@canuck_in_co)


Новините за неговото откритие и спекулации относно произхода му бързо се разпространиха в социалните мрежи, като повечето предположения са, че това е арт инсталация. Но все още никой не е поел отговорност за инсталирането на конструкцията.

Райън Бахер, пилот на хеликоптер в Юта, който посещава обекта в петък следобед, каза пред местната телевизия KSL, че когато негов приятел се e върнал на мястото на следващия ден, скулптурата вече я нямало.

"Двадесет и четири часа по-късно мой близък приятел, който също е пилот на хеликоптер, отиде със семейството си, за да го видят и те, но обектът го нямаше", разказа той и добави, че би искал да знае кой го е направил.
  Държавното бюро за управление на земите (BLM) заяви в изявление, че не е премахнало "структурата, която се счита за частна собственост". "Ние не разследваме престъпления, свързани с частна собственост, които се обработват от местния шерифски офис."

Миналата седмица от бюрото за обществена безопасност на Юта публикуваха изображения на металната скулптура с правоъгълна форма, но не разкриха точното му местоположение, страхувайки се, че авантюристи могат да се опитат да го открият и да "закъсат" в пустинята.

Това обаче не попречи на десетки - може би дори стотици, любопитни туристи да се втурнат към мястото през последните дни, след като интернет потребители успяха да проследят GPS координатите на монолита.

Но мистерията около произхода му остава.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Misbach (@mitzbic)

Длъжностни лица заявиха, че това вероятно е произведение на изкуството, но инсталирането му на обществена земя е незаконно, "без значение от коя планета сте."