Бургазлийка се натъкна на интересна находка, докато се разхожда на плажа. Боряна Грънчарова имала късмета да срещне видра и се заела с нелеката задача да снима бозайника.
 

"Кажете ми, че не съм щастливка! Това да видиш видра на бургаския плаж си е изумително преживяване. Да се гоним, изненадваме /тя мен/, да успея все пак и да я снимам, катерейки се по мокрите камъни. Не мога да си събера усмивката", пише тя в социалната мрежа фейсбук, споделяйки и снимки на видрата.Фотосите предизвикаха небивал интерес в мрежата и десетки коментари от хора, които се радват на находката.

В България видрата е включена в Червената книга и е защитен вид, забранено е нейното улавяне или убиване. Въпреки това обаче все по-често се откриват трупове на хищния бозайник по плажовете. Видрите се хранят с риби. Те са лакоми и хитри - ловуват на групи и нямат естествен враг, от който да се страхуват.

Според рибарите бозайникът се превръща в същинска напаст и се опасяваят, че рибата в Черно море ще намалее заради тях, пише Флагман.бг.