Самоличността на човека "жива мумия", за който се твърдеше, че е нападнат от мечка и е бил в плен на животното около месец, най-накрая е разкрита. Лекар, който твърди, че 41-годишният мъж известен с името Александър е негов пациент, заяви, че въпросният никога не е бил нападан от мечка, а страда от псориазис и усложнения на болестта. Снимки на Александър преди той да се разболее, от 2009-а година, показват доста различен човек от онзи, който бе изобразен на скандалните кадри, които обиколиха света, пише в. "Метро".


Видеото се появил в интернет през изминалите дни. Твърдеше се, че той е бил приет в болница в Тува по спешност със счупен гръбнак след борба с мечка. Съобщава се още, че мъжът е бил спасен от бърлогата на звяра от ловни кучета. 

 

Доктор Рустам Исаев от медицински център в Актобе в Казахстан обаче заяви пред репортери, че това е фалшива новина. По думите му, Александър никога не е бил нападан от мечка, нито е ходил някога в Русия. Лекарят каза още, че пациентът му е бил незаконно заснет, и че ще уволни отговорните за записа. 
 Така е изглеждал Александър преди да се разболее

По думите на медика майката на Александър е силно разстроена заради фалшивото видео. "Александър П. е жител на Актобе в Казахстан. Той бе лекуван в нашата болница и изписан в края на седмицата в задоволително състояние. Сега за него се грижи майка му. Той страда от псориазис. Той е у дома си, постоянно лежи и е изпаднал в апатия. Не иска да живее. Изпаднал е в депресия". Лекарят добави още, че Александър е "омаловажил навремето псориазиса" и затова е в такова ужасно състояние. Майка му и приятелката му са го навестявали в болницата. 

Превод и редакция: БЛИЦ