Джери Батълс е името на мъжа, който е обявил отвличането си от извънземни пред целия свят, съобщават световните издания.

Пришълците са му казали, че постоянно контролират живота на Земята и са в състояние на шок от съвременния начин на живот. Извънземните са заявили на жителя на Ирландия, че са разочаровани от човечеството, което води войни.

Джери Батълс е обикновен пенсионер дърводелец, който живее тихо и спокойно в град Лимерик. Мъжът е споделил, че срещата се е състояла късно през нощта. В този момент мъжът се прибирал у дома и тогава се случило неочакваното.

Той видял светлина и няколко минути по-късно се озовал в космически кораб. На борда на кораба освен Батълс имало още 40 мъже на средна възраст, които били в състояние на ступор.

По време на разговора извънземните казали, че към планетата ни се приближава астероид. Преди това трагично събитие върху Земята ще паднат метеорити. Измененията ще доведат до необратимото: измиране на човечеството.

Завръщането на мъжа у дома се случило също толкова неочаквано, колкото и самото отвличане. Мъжът просто се озовал близо до къщата си без връхна дреха.

След инцидента Джери Батълс имал проблеми с паметта. Състоянието на мъжа се нормализирало след като горното му облекло било намерено на покрива на местната болница.

Превод и редакция: БЛИЦ