Доктор Робърт Ървинг Сарбахер е считан за много популярен учен. Някои от трудовете му са използвани и до днес. Именно той през 1983 г. е разказал, че Съединените щати имат на разположение не само останките от НЛО, но и телата на извънземни, съобщават световните издания.

През 1983 г. на учения е зададен въпрос от изследователя на НЛО Бил Стайнман за това какво знае за катастрофата на НЛО през 1948 г. в Ню Мексико. Отговорът на Сарбахер го е шокирал в голяма степен.

Той е разказал, че е получил някои официално потвърдени доклади, докато е работил в Пентагона. Но всички останали там, защото било забранено да бъдат изнасяни от офиса.

Някои от материалите са получени след катастрофата на летящите чинии. В същото време ученият е сигурен, че лабораториите на Пентагона са ги анализирали внимателно.

В докладите е пишело, че летящите чинии са имали малко тегло, но същевременно са невероятно здрави. Съществата, които ги управлявали, също били леки. Най-вероятно малкото тегло се дължи на факта, че може да издържи забавянето и ускорението на летателния апарат.

След разговори с някои от колегите си, специалистът е останал с впечатлението, че извънземните до известна степен приличат на насекоми. Те са били леки, но в същото време притежавали невероятна сила.

Робърт Ървинг Сарбахер е добавил, че не разбира защо правителството крие тази информация от обществеността.

Превод и редакция: БЛИЦ