Кели Роджърс е била само на 16 години, когато през 2003 година тя печели от лотарията. Момичето обаче се оказало неготово за огромната сума пари.

Днес тя призовава да се въведе минимална възраст за участие в хазартните игри с големи награди.  

Роджърс влезе в историята на Великобритания като най-младата притежателка на джакпот: Когато тя е била на 16, момичето печели от лотарията 1.8 милиона британски лири. 

Сега тя призовава за минимална възраст за участие в организираните хазартни игри да бъде 18 години, пише в. "Дейли Мейл".
Фото © PA Images

 

Кели не е могла да понесе тежестта на огромната сума, която буквално я ударила по главата. Голяма част от наградата ученичката похарчила за подаръци за семейство и приятели, а също и за операция по увеличаване на гърдите. 

"След печалбата аз веднага от детския свят се преместих в света на възрастните. Сдобих се с много фалшиви приятели. Те ме молеха да им заема пари за нови коли, а аз бях наивна и не можех да им откажа. Естествено, никой нищо не върна", споделя Кели.  

 

Фото © Facebook/callie.rogers.3388

 

Бъдещия баща на своите деца Кели среща само няколко седмици след приказното ѝ забогатяване. Преди това тя е работила в магазин за 3.5 британски лири на час, но печалбата позволила на двойката да се премести в къща за 180 000 британски лири. Семейството обаче се разпаднало след 5 години. Една от причините била опит за самоубийство, който Кели направила на фона на зависимостта си към дрогата.  

Фото © Facebook/callie.rogers.3388

 

За забранени вещества, по собствени нейни признания, Кели е похарчила не по малко от 250 000 британски лири, макар впоследствие тя да отрича. В един момент, социалните дори отнели децата на Кели. А при поредния опит младата жена да си върне самочувствието, тя похарчила 17 000 британски лири за силиконови цици. Впоследствие всичко с времето улегнало и сега Кели живее доста по-скромен начин на живот, печелейки само по 12 000 британски лири годишно. Тя обаче твърди, че сега е наистина щастлива.  

Фото © Facebook/callie.rogers.3388

 

Представителите на фирмата Camelot, организирали съдбовната за Кели лотария, заявяват, че тя не се е възползвала от предложените ѝ юридически и финансови консултации. "Въпреки това, ние ѝ помогнахме тя да се справи с натиска от страна на медиите и сме готови да ѝ оказваме подкрепа и в бъдеще", се казва в съобщението.  

Превод и редакция: БЛИЦ