Китайският коронавирус бе коментиран и от любителите на постоянно наближаващия Апокалипсис. Те веднага извадиха от "прашните архиви" древния китайски ръкопис Tui bei tu (Туй Бей Ту), написан още през VII век, ако не и по-рано.  

Това са 60 рисунки с пояснения към тях във вид на стихове. И едното, и другото е доста символично, мъгляво и многовариантно за тълкуване. 

Писанията приличат на тези на Нострадамус, които стават разбираеми само, след като описните в тях събития се случат. 

И в дадения случай се смята, че 55 от картинките вече са се сбъднали, защото описваните в тях събития са били предсказани със съвършена точност, например, идването на комунистите на власт в Поднебесната. 

В дадения случай изследователите се интересуват от останалите "картички", в 56ата от тях са изобразени два войника, олицетворяващи два континента. 

Между тях има океан, в който сноват риби (кораби). В небето се бият птици (самолети). Стихотворението към тази рисунка ужким пояснява, че сблъсъкът в дадения случай не зависи от войниците, а това ще е война на технологиите на Изтока и Запада, където отгоре има гъба, а отдолу пожар.  

 

Тоест световната ядрена война, която, съдейки по всичко, ще ни разтърси сериозно, но няма да погуби света, е неизбежна. 

От тази гледна точка, наплашилият всички китайско коронаворус не може да бъде световна катастрофа, както казват журналистите песимисти, конспиролозите и дори уфолозите. 

Превод и редакция: БЛИЦ