По време на днешните разгорещени дебати в Народното събрание (НС) по повод гласуването на оставката на председателя на парламента Никола Минчев бяха казани множество колоритни реплики, пиперливи изрази и иронични сравнения. Сякаш всеки се отличи с по нещо.

Вицепремиерът Калина Константинова обаче блесна с лош вкус и безобразен стил.

В днешния напрегнат парламентарен ден Константинова бе дошла в законодателния храм, облечена с трикотажна рокля с огромна цепка - нещо недопустимо според протоколните правила на институцията Народно събрание.

Дрехата на дамата от ПП не само не отговаря на понятието стил, но и изобщо не се вписва в изискванията на длъжността, която Константинова заема - заместник на министър-председателя!

Освен че роклята е доста впита в пухкавото ѝ тяло и подчертаваща налелите се форми на вицепремиерката, цепката й е сложена вляво, което открива доста голяма част от бедрото на Константинова, почти опряло се до това на вицепремиера Асен Василев и пред погледа на премиера Кирил Петков, пише Епицентър.бг.

Добрият стил предполага цепката да бъде в задната част на дрехата, за да не се получава грозният ефект, който наблюдаваме при кръстосалата без капка свян крак върху крак Калина Константинова.

Палава СНИМКА 18+ на вицепремиерката Калина Константинова нагорещи мрежата

Би било добре, все още неопитната вицепремиерка да се огледа наоколо. Останалите дами, заемащи министерски постове, са далеч по-стилни и обрани във визията си.

Така, например, вдясно от Коснтантинова бе Корнелия Нинова, която от години се слави с добрия си моден вкус. Вицепремиерът и министър на икономиката е със светъл бонбоненорозов костюм, подобен на облеклата в свежи цветове на световни политици като Ангела Меркел, Маргарет Тачър и Мадлин Олбрайт.

На задния ред пък е Асена Сербезова, която макар и министър за сефте, си е научила урока по стил, най-отзад е правосъдният министър Надежда Йорданова, умееща умело да прикрива недостатъците си чрез бизнес костюми. Изводът е, че когато човек няма собствен усет, не е зле просто да копира останалите, за да не изпада в подобни нелепи ситуации. 

Константинова, например, може да "открадне" от добрия стил на Десислава Атанасова - една от най-стилните дами в настоящия парламент, която днес бе дошла на работа също с рокля.

Както знаем, острието на ГЕРБ не си позволява фриволности нито в изказванията, нито във визията. Пресен пример за изключителния й усет към модата е днешното й облекло - рокля, вероятно шита по поръчка, в кралско син цвят. Горната част завършва  с обло деколте и елегантно разкроени ръкави, полата - под коляното, според протоколните норми, впита, но не описваща тялото. Аксесоарите - подбрани внимателно, отличава се брошката на рефера във формата на листо със скъпоценни камъни. 

Цялостният вид на Атанасова е строг, излъчващ респект, без каквито и да е излишни елементи, а синият цвят символизира сила, решимост и увереност. Облекло, подбрано според мястото, повода и момента.