Китайските лечители са установили, че има хиляди нервни окончания в долната част на стъпалото, които са проекции на вътрешните органи и са тясно свързани с нашата нервна система, пише tribune.bg. 


Лукът често се използва като съставка за различни ястия, но се използва и за лечение на различни заболявания и настинки.

Сиренето е опасно, предупреждава диетолог

Лукът е естествен антибиотик, а лук в чорапите за през нощта може да прогони студа и да намали температурата, да донесе облекчение при болестта. Освен това от продукта се правят различни смеси, които помагат да се извади гной от рани.

Лукът може не само да ускори заздравяването на раните, но помага срещу появата на белези, затова се препоръчва да се използва след леки хирургични интервенции.

Лъжици, чаша вода и след две седмица бръчките изчезват от лицето

Резултати от използването на лук

Ако поставите лук на ходилото в чорапи за през нощта, тогава можете да постигнете не само лек за настинки. Освен това се появяват следните процеси:

  1. Кръвта се пречиства чрез отстраняване на токсините и шлаките. В резултат на това състоянието на кожата се подобрява.
  2. Лукът убива микроби и други микроорганизми, така че се използва за отстраняване на гъбичките.
  3. Идеално лекува вирусни и други заболявания.
  4. Има дезодориращ ефект, поради което краката няма да миришат.

Начин на употреба

Може да се използва както бял, така и червен лук. Лукът се обелва и нарязва на пръстени, които се прилагат към крака около средата на ходилото и след това се обува чорапа.

По този начин ще бъде фиксиран, няма да се движи по време на сън. Що се отнася до чорапите, по-добре е да използвате вълнени или да носите по два чифта наведнъж.

Сокът, който излиза от лука, веднага се абсорбира в тъканта и след това в кръвта. Чрез този процес бактериите и микробите умират, а токсините от тялото се премахват.


Въздействието не е само директно - миризмата, която идва от лука, ще се разпространи из стаята, а човекът по време на сън ще вдишва въздуха и ще се лекува.

Миризмата на лук почиства въздуха и убива микробите, които са в стаята. На сутринта махнете чорапите и изхвърлете лука.

Този метод може родителите да използват при децата. Благодарение на него може да се свали телесната температура от 39 градуса при дете и допринася за възстановяването му само за няколко дни.


По-добре е на децата да не се дават антибиотици, но може да се остави срязан лук на перваза на прозореца и част от него в чинията до леглото на малкото дете. 

Разбира се, когато става въпрос за лечение на дете, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар. Този метод ще бъде ефективен само при липса на сериозни патологии. В противен случай, можете да постигнете обратния ефект.

Както можете да видите, този продукт за външна употреба може да бъде много полезен, но не забравяйте за противопоказанията, които този метод на лечение има.

Противопоказания

Необходимо е да се помни, че всички средства на традиционната медицина преди употреба трябва да бъдат договорени с лекаря. Ако ще оставите лук в чорапите за през нощта, е необходимо да знаете и противопоказанията.

Например, човек може да има усещане за парене, в случай че кожата е наранена или силно чувствителна. За да не се получи изгаряне, лечението с този метод е по-добре да не се прави или да се държи за по-кратко време