След като имат нов, меко казано противоречив, президент, някои американци може би ще се обърнат към небесата, в търсене на помощ през следващата година, пише британското издание „Индипендънт“ (Independent). Експерт по тенденциите в имената на бебетата прогнозира, че някои бъдещи родители ще преминат на следващия етап и ще кръщават децата си на богове и богини.

Памела Редмънд Сатран казва, че през 2017 г. можем да видим повече бебешки имена, които имат уникално изписване, не са традиционни относно половата идентичност и въплъщават властта.

През следващата година се очаква бум на митологични имена като Тор, Персефона, Юпитер, Атлас, Пандора и Зевс, заедно с феминистки героични имена като Ада, Елинор, Зелда и Фрида.

Не за първи път има бум на божествени имена.

През 2015 г. пет момченца са наречени Бог, 20 – Господ, 27 – Спасител, на 40 момиченца им е дадено името Богиня, а изненадващо цели 1500 деца са били наречени Месия.

Тъй като имената на боговете може да не се сторят достатъчно мощни, много родители може да се обърнат към животинското царство и да кръстят децата си Тигър, Орел, Сокол и др.

Не всичко обаче е обърнато към доброто.

Очаква се завръщането и на имена на зли същества,

прогнозира Сатран. Скоро малки Луцифер, Лилит (демон от еврейския фолклор) и Кали (индуски разрушител) може да доминират в класните стаи.

Вижте кои са най-често срещаните български имена във видеото горе.

Нетипични имена има и у нас, но те не са наситени нито с мощ, нито с нещо божествено, а са вдъхновени от ... сериалите. Припомнете си имената, с които ромите у нас кръщават децата си:


 

Източник: Independent