Преди два месеца Кели Нюджън пътувала от Флорида до Ню Йорк, за да се грижи за баща си, който бил диагностициран с рак. Тя обаче не била сама. Дъщерята взела със себе си своята бяло-червена котка на име Сладък картоф, пише The Dodo.
@french75vintage

Best Friends Forever ##bff ##bestfriendscheck ##bestfriends ##besties

♬ Lean on Me - Bill Withers


Бащата на момичето обичал кучетата повече и вярвал, че котките не са способни на топли чувства. Познаването му с Картофа обаче преобърнала идеята му за тези мустакати животни. 

Домашният любимец някак си разбрал, че мъжът е болен, и му дал цялата си любов и грижи. Той не се отделил на крачка от новия си приятел. Свит в топка на коленете му, когато бащата на домакинята седял на фотьойл, шумолял вестника, който четял, играл голф с него.

"Той е най-сладката котка в света. Обича всички и иска да бъде близо до хората. Той има кучешки характер. Веднага след като свикна с ново място, той просто стана обсебен от баща ми," пише Кели Наджънт.

Кели реши да заснеме това сладко приятелство и да сподели кадрите в Тикток.

Трогателните видеоклипове бързо завладяха потребителите, които гледаха видео дневниците толкова внимателно, че забелязаха някои прилики между мъжа и котката. 

Според момичето баща й постепенно е станал малко по-добър. В това тя вижда достойнството на своя домашен любимец. „Наистина мисля, че емоционалната подкрепа на Sweet Potato, прегръдките му и простото присъствие са имали огромно влияние“, казва тя.

Превод: БЛИЦ