Неочакван посетител е прекрачил вратите на  полицейското управление в Одеса в Тексас и се е показал пред униформените. Става въпрос за дружелюбно куче, което изглеждало нетърпеливо да уведоми служителите за инцидент - някой е изчезнал от дома си. Ставало въпрос за самото куче.Сержант Ръсти Мартин бил един от офицерите, които приели "сигнала". Той отбеляза, че кучето не изглеждаlo много притеснено.

"Всички се вълнувахме, че дойде в сградата", каза Мартин. "Имахме с тенис топка, като му я хвърлихме във фоайето за малко. Всички го заобичаха."

Въпреки, че полицаите се наслаждавали на компанията, дежурните се опитали да намерят стопаните му.Кучето е носело нашийник, но той бил паднал, така че се наложило да извикат екип за проверка за микрочип. 
Преди да пристигнат експертите обаче, нещата се объркали.

Очевидно решило, че е изчакало достатъчно дълго, кучето се отправило към дома си само. 

"То излезе точно толкова бързо, колкото влезе", каза Мартин, разказвайки за инцидента във Фейсбук. Собственикът на животното обаче се отзовал на публикацията още на следващия ден и заявил, това е кучето му и то се е върнало у дома. Оказало се, че животното се казва Чико и живеело на около миля."

Превод и редакция: БЛИЦ