Osъществена част от китайската култура е техният зодиак. Той е много по-различен от знаците в астрологията, но също е почитан в продължение на хиляди години. Ако искате да научите повече за Китайския зодиак, ето и няколко любопитни факта по темата:
1. Вашият знак е базиран на годината, в която сте родени
Има 12 зодиакални знака: Плъх, Бик, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел, Куче и Глиган. Всяка година е представена от едно от тези животни.


2. 12-те знака отговарят на цикъл, който непрекъснато се повтаря
Например, 2017-та е годината на Петела. Така че хората, родени през 1969, 1981, 1993 и 2005 г. също са от този знак.
Чрез тях можете да разберете повече за характера (личностните черти) на човек.

3. Всеки знак си има специфични характеристики
Чрез тях можете да разберете повече за характера (личностните черти) на човек.

4. Китайският зодиак си има и елементи, които вървят с него.
Всяка година отговаря на един от петте елемента – вода, дърво, земя, огън и злато. За 2017 г. елементът е огън. Тоест, сега сме в годината на огнения петел.

5. Китайският зодиак не започва от първия ден на януари
Китайската Нова година следва лунния календар и обикновено започва в края на януари или началото на февруари. Това определено се отразява на знака, който би трябвало да сте. Ако сте родени в началото на януари, гледайте знака на предходната година.

6. Ин и Ян засягат зодиакалните знаци
Четните години са ин, а нечетните – ян. Но каква е годината зависи от реда на зодиакалните знаци, а не от самата година. Това са номерата на годината: Плъх (едно), Бик (две), Тигър (три), Заек (четири), Дракон (пет), Змия (шест), Кон (седем), Овца (осем), Маймуна (девет), Петел (10), Куче (11) и Глиган (12). Например, годината на петела винаги е Ин година. Ин се свързва с тъмнината, негативността и Луната. Ян се свързва със светлината, позитивността и Слънцето.

7. Годината на твоята зодия всъщност ти носи по-скоро лош късмет
Например, всеки, който е роден в година на Петела трябва да бъде внимателен през 2017-а и в личен и в професионален план.

Източник: tialoto.bg.