Целият свят се превива от смях пред първия официален кралски портрет на Чарлз III. Художникът Джонатан Йео изненада всички с необичайното цветово решение на платното – кралят е в червена униформа на червен фон.

Кървавата картина веднага породи лавина от закачки. Интернет се задръсти от колажи и мемета, всяко от които по-смешно и по-оригинално от предишното.

Крал Чарлз е сравняван със средновековния тиранин Виго от Карпатите, с Дракула от филма на Франсис Форд Копола, както и с Хан Соло от Междузвездни войни. Основната шега беше сравняването на Карл с... тампон.

Факт е, че мрежата си спомни преписа на телефонен разговор между тогавашния принц Чарлз и Камила, която в този момент беше негова любовница. Тогава Чарлз изрази желание да стане нейният тампон, за да бъде възможно най-близо до нея.

Портретът на краля беше поръчан през 2020 г. в чест на 50-годишнината на тогавашния принц на Уелс като член на The Drapers' Company. Авторът на картината е провел четири срещи с Чарлз от юни 2021 г. Според художника в работата си той се е опитал да „отрази монархията на 21 век и да предаде дълбоката човечност на обекта“.

Портретът също така включва пеперуда и препратки към природосъобразната природа на крал Чарлз. Според друга версия пеперудата символизира принца, който става крал, което може да се сравни с това как гъсеницата става пеперуда.

Крал Чарлз е сравняван със средновековния тиранин Виго от Карпатите

Напомниха на крал Чарлз за желанието му да стане тампон за Камила

Спомниха си и за героя от филма на ужасите „Hellraisers”

Някой реши, че портретът е просто случайно съсипан от Мистър Бийн

Друг си помисли, че крал Чарлз е в опасност, като Хан Соло

Това не е първият странен портрет на държавен лидер.И Барак Обама има своя

Разбира се, мнозина веднага си помислиха, че това е портрет с предварително нанесена доматена паста

Изглежда, че с помощта на портрет можете да призовете някого

Или избягайте от Шоушенк

Интелектуалците си спомниха за Рене Магрит

Но ето какво можете да видите, ако облегнете портрета на огледалото