На този ден през 1977 година мистериозно шестгодишно послание бе излъчен в южната част на Великобритания. Смразяващото кръвта предупреждение от някои си, идентифицирал се като "Врилон" - представител на Галактическото командване Аштар, и до сега не е намерило логично обяснение. 


Денят е бил събота, 26 ноември, когато по време на излъчването на рутинните новини в 17:00 часа на Southern TV зрителите са започнали да виждат как образа на говорителя Андр Гарднър е започнал да се изкривява, а от техните телевизори започнал да се чува дълбок жужащ звук. 

След това дошло и посланието: "Това е гласът на Врилон, представител на Галактическото командване Аштар, говоря на вас.Години наред сте ни виждали като светлини в небето. Сега говорим на вас с мир и мъдрост, както сме правили с вашите братя и сестри по цялата планета Земя.

Идваме, за да ви предупредим за съдбата на вашата раса и свят, за да може да поемете заедно с останалите хора да поемете курса, благодарение на който вие ще избегнете катастрофата, която заплашва вашия свят, както и съществата в нашите светове около нас". 

Обяснявайки, че Земята навлиза в нова ера, която може да донесе мир и хармония за целия човешки род, гласът предупреждава, че е време да се забранят всичките оръжия за масово поразяване:

"Всичките ваши оръжия на злото трябва да бъдат отстранени. Времето за конфликти е отминало и расата, от която вие сте част, може да поеме към по-високите нива на еволюцията си, ако докажете, че сте достойни за това. имате много малко време, за да се научите как да живеете заедно в мир и добруване". 

След това Врилон добавя: "Гледаме ви как растете от много години, както вие сте гледали светлините в небето". Той твърди, че "има много повече същества на и около Земята, отколкото вашите учени признават".  

Предупреждавайки хората да не слушат фалшиви лидери, Врилон казва, че той и неговите колеги от Галактическото командване "напускат реалността на нашето съществуване", като е време да еволюират в по-висша форма. 

Посланието така и не бе никога повторено отново или обяснени. 

Рационалното мислене навежда на мисълта, че това е някаква шега или измама на някой, който е бил "превзел" телевизионния предавател в региона.

Говорител на Southern Television заяви пред репортери, че "шегаджия е заглушил предавателите в Северен Хампшир, поставяйки друг предавател много близо до техния". 

Но 42 години по-късно няма и след от въпросния шегаджия. 

Превод и редакция: БЛИЦ