Красив бял кон ежедневно се разхожда из Франкфурт - без собственик. Ветеринарите отхвърлиха критиките, че арабската кобила представлява опасност за себе си и другите по време на сутрешните си разходки.

Въпреки десетките обаждания от притеснени пешеходци, полицията твърди, че никога не се е налагало да се намесва.
 
Всяка сутрин във Франкфуртския квартал "Фехенхайм" арабска кобила на име Джени се разхожда сама по улиците. Но тя носи карта, на която пише: "Аз се казвам Джени, не съм избягала, просто се разхождам. Благодаря."
 
Повече от десетилетие полицията трябваше да съобщава на притеснени пешеходци, които се обаждат, че Джени се разхожда в целия квартал и да поясняват, че тя не представлява опасност, съобщават местните медии.
 
"Полицията знае. Когато някой се обади, полицията ме пита: "Вернер, знаеш ли къде е Джени? "Да, казвам аз". "Добре, тогава всичко е наред", заяви собственикът на Джени Вернер Вейшедел.
 
"Никога досега не сме се сме намесвали", заяви говорителят на полицията Изабел Нойман пред германската информационна агенция ДПА.
 
Но това не спира някои да критикуват разходките без наблюдение на Джени из града. Няколко потребители на социални медии обвиниха собственика в небрежност, заявявайки, че хаотичните улици могат да я накарат да нарани себе си или някой друг.
 
Съюзът на ветеринарните лекари обаче каза пред ДПА, че няма проблем, още повече, че Джени е добре запозната с колността след 14 години, като сама си проправя път през района. Ветеринарят Марен Хелидж заяви, че кобилата "изглежда много спокойна и удовлетворена".