"Куин Мери" е 310-метров трансатлантически лайнер, построен през първата половина на 30-те години на миналия век от шотландската компания John Brown & Company. Този океански съд е последният от така наречените "велики лайнери", способни да правят конкуренция на ппътнически самолет, който постепенно поемаше лидерското място в трансокеанския транспорт.

Днес старият кораб е закотвен в док на американския град Лонг Бийч, където изпълнява функциите на хотел и музей. Вече никъде не пътешестващия кораб "Куин Мери" обаче е известен като прокълнат лайнер, защото той е едно от най-гъстонаселените места с призраци на Земята. Това "звание" загадъчният съд е получил не случайно, пише Езорейтер. 

Още когато корабът е бил пускан на вода на 26 септември 1934 година са загинали четирима работници, което е доста лоша поличба. Малко след това "Куин Мери" се е превърнал в истинска мека за хората, искащи да се самоубият. Зад борда на разкошния кораб постоянно скачали всякакви хора. Казват, че и до ден днешен там могат да бъдат видени полупрозрачни фигури, скачащи от отдавна закотвения лайнер. По време на Втората световна война "Кралица Мери" е превозвала 16 000 войници и военните в каютите, набити като риби в консерва, започнали да загиват от липса на кислород. 


А когато съдът е транспортирал за Америка няколко десетки пленени германци и италианци, които били на по 17-18 години, младежите извършили масово самоубийство. И това е само малка част от страшните случки, отнели живота на стотици души. С една дума, има откъде да се вземат призраци на това място. 

Това потвърди наскоро и пътешественик, посетил музея. По думите на американеца, той е направил 3 снимки в един коридорите на кораба с разлика помежду им само от около 3 секунди. Туристът е бил убеден, че коридорът е пуст. Въпреки това, нашият герой не повярвал на очите си, когато видял на втората снимка невероятно висок образ на човек без глава. Авторът на зловещия кадър е готов да се закълне, че не е видял по време на заснемането на кадрите никакви други хора, най-малкото без глава. 

Изглежда, че това е бил един от безбройните призраци на борда на "Куин Мери". Потребители в мрежата твърдят, че телосложението прилича на това на бивш капитан на лайнера - Сър Едгар Бритън. Трябва да се отбележи, че капитанът в прекия смисъл на думата никога не си е губил главата, а и е починал от естествена смърт доста далеч от кораба.