Направете си свещ у дома с натурални продукти! Оригиналната и красива свещ, приготвена в домашни условия, може да бъде невероятно допълнение към празничната трапеза!
Когато има празници, а зимата е все по-студена и по-студена, всички ние искаме да запазим топлината у дома, седейки удобно на дивана под топло одеяло и отпивайки от гореща напитка. Единственото нещо, което може да направи атмосферата още по-уютна по време на празниците, е вечеря на свещи.
 

В допълнение към коледната елха и коледната украса, свещите добавят празнично настроение в дома ви.

И това е интересно - Внимание! Не яжте тези храни на празен стомах! – още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Когато става въпрос за свещи, това е един от най-обичаните аксесоари, които правят нашите домове по-уютни и топли.

Изхитрете се, като си направите домашна свещ от кората на портокал . Това може да ви звучи налудничаво, но е наистина много добра идея. Изглежда невероятно и е сравнително лесно за приготвяне.

Ето как да си направите домашна свещ:
 
Вземете портокала и с нож минете през центъра на плода, като режете внимателно кората му, правейки един пълен оборот около него. Внимателно отделете кората и се уверете, че сте се погрижили да имате две равни части.

Вземете едната част от кората, сложете кибритена клечка в средата и запълнете една четвърт от обема със зехтин. На другата половина от кората направете звезда с помощта на нож. Светлината ще премине през нея, така че й придайте елегантен вид.

Когато кората поеме от зехтина, можете да отделите клечката и да запалите малкия фитил по средата на кората. Затворете с капачето и новата ви свещ е готова.

Всички парчета от кората се покриват по различен начин от светлината, зехтинът в долната част също ще свети по различен начин. Свещта ще изгори за около 30 минути, когато зехтинът напълно изгори.

Но бъдете внимателни с огъня! Поставете свещта на безопасно място, където не съществува риск от пожар и я угасите, ако напускате стаята.

Вижте как точно се прави във видеото:Източник: zajenata.bg