Британският астроном Дейвид Брайънт отдавна събира доказателства за това, че така наричаните "лунни мисии" на НАСА са мистификация и че всичките "лунни одисеи" са заснети на Земята. Навремето специалистът взе интервю от 14 астронавти, които уж са участвали в космическата програма "Аполо" през 1963-1972 година, и е определил, че показанията на предполагаемите завоеватели на космоса относно пътешествията до Луната значително се разминават в детайлите, не съвпадат по подробностите, тоест тези хора най-вероятно лъжат.

Сега упоритият изследовател твърди, че е намерил свръхсекретните локации, където американците са заснемали своето епохално кацане на Луната, пише Езорейтер. 

Дейвид е убеден, че високият хълм до вулкана Мауна Кеа на Хаваите от определен ракурс подозрително напомня на една от Тавърските планини в лунната долина Тавър Литроу, която може да се види на видеото на НАСА от 1972 година. Та това са те, убеден е Брайънт! А огромния кратер в Грум Лейк в южната част на щата Невада, останал след изпитание на ядрено оръжие, изглежда точно като един от лунните кратери на знаменития запис. 


По думите на британеца, тези обекти са заснети от кинооператори, тайно наети от американската национална космическа агенция, от различни ъгли, но визуалното сходство на земните релефи с онези, които уж са заснети на естествения спътник на Земята, е неоспоримо.  

Брайънт отива още по-далеч, предполагайки, че американците може наистина да са летели до Луната, но там те са се сблъскали с извънземни, които са забранили на земляните да се връщат на спътника. Тогава на НАСА се наложило да прибегне до неумелата мистификация. Според астронома, и американските, и съветските учени прекрасно са знаели, че Луната е населена с разумни същества, но САЩ въпреки това са решили да отидат там. Съветският съюз постъпил по-умно и решил да не изпраща на Луната свои космонавти. 

Колко са верни тези догадки, британецът предстои да докаже. 

Превод и редакция: БЛИЦ