Американски диетолози, физиотерапевти и онколози проведоха мащабно изследване, в рамките на което сексът бе изучаван като инструмент за удължаване на живота и поддържане на тялото в добра форма. Учените от Университета в Квебек в Канада достигнаха до извода, е сексът трябва да се разглежда не само като средство за сваляне на напрежението, но и като ефективно средства за корекция на теглото.  
Учените отбелязват, че редовното правене на секс макар и веднъж в седмица в течение на четири седмици ще позволи значително да намалите теглото си: дори получасов полов акт ще позволи на мъжете да изгорят до 300 калории (101-110 средно). При жените показателят е по-скромен – средно до 70 калории за едно „упражнение“.

Средното време за „тренировки“ в леглото при това е почти 30 минути.

Изследователите от Университета на Бангор Сири са изяснили, че благодарение на средиземноморската диета в съчетание с фитнеса три пъти седмично и секс за осем седмици може да избави човек от до 4000 излишни калории. При това лекарите онколози отбелязват, че редовният секс значително намалява риска от развитие на онкологични заболявания при мъжете и жените.

Превод и редакция: БЛИЦ