Една новина от последните дни обиколи всички новинарски емисии и породи редица коментари в социалните мрежи. Певицата Луна е кандидат за президент, предава "Дарик".

Ако до съвсем скоро това беше просто шега, предизвикана от това, че самата певица заявяваше публично своите желания за този пост, то към днешна дата кандидатурата е факт.

Преди няколко дни тя се регистрира за президентските избори в ЦИК. Това се превърна в хит в социалните мрежи и стана причина за много шеги и мемета.

Тази кандидатура ни накара да се замислим и за други неочаквани кандидатури за президент – не само у нас, а и в световен мащаб.

Кание Уест

Един от най-скорошните примери е от САЩ. През изминалата година Кание Уест се кандидатира за изборите за президент. Кандидатурата му е издигната от партията Birthday Party.

Рапърът обаче претърпя фиаско и за него гласуваха около 60 000 американци. Това не обезкуражи музиканта да продължава да търси изяви в политическите следи.

След изборите Кание бе лаконичен и публикува в Twitter: „Kanye 2024”, което е заявка за следващите президентски избори в САЩ, които ще се проведат през 2024г.

Митьо Пищова и Радо Шишарката

Едно култово дуо обиколи всички родни медии през 2016г. Димитър Маринов (Митьо Пищова) и Радослав Петров (Радо Шишарката) се впуснаха в битката за „Донкуков“ 2. 

Тогава Димитър Маринов внесе документите в ЦИК с анцуг в цветовете на родното знаме, за което обясни: "Символика, така беше Фидел Кастро, така съм и аз. Когато носиш герба на България, значи вярваш в България. Щом вярваш в България, хората ще повярват в теб".

Джело Биафра

Ерик Рийд Баучър, по-известен като Джело Биафра, е американски пънк рок музикант и политически активист. Легендарният фронтмен на Dead Kennedys се опита да се кандидатира за президент в началото на века.

През 2000г. партията на зелените в Ню Йорк предлага Джело Биафра за кандидат-президент на САЩ. Въпреки че речта му пред конгреса на партията е приета добре, мнозинството от делегатите гласуват за Ралф Нейдър.

Част от обещанията са да въведе максимална заплата, да премахне военните и да намали възрастта за гласуване до пет.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 50ftquennie (@50ftquennie)


Доналд Тръмп

Към сегашния момент някак свикнахме с идеята, че Доналд Тръмп бе президент на САЩ доскоро. Нека обаче си представим колко абсурдно беше, когато бе анонсирана кандидатурата му. Защо това ни се стори странно тогава?

Преди всичко той е американски бизнес магнат, популярно публично лице и има противоречива слава. От мултимилиардер, организатор на конкурси за красота, той се превърна в 45-ия президент на САЩ на 20 януари 2017г., наследявайки на поста първия чернокож президент - Барак Обама.

Розан Бар

През годините е имало доста известни личности, които се опитаха да се кандидатират за президент на САЩ, но актрисата Роузън Бар стигна доста далеч,  подавайки документи си във Федералната избирателна комисия през 2012г.

Кандидатурата на Бар насърчаваше психичното здраве и медитацията, но също така обеща да изпрати банкери от Уолстрийт в лагери за превъзпитание, припомнят от Thrillist.com.

Актрисата стана популярна благодарение на сериала „Розан“ през далечната 1988г., а излъчването на последния сезон бе прекратено през 2018г. заради расистки туит на Розан Бар.