Всеки един от нас изпитва известна нервност по време на първия работен ден. И с право. Независимо колко сте подготвени за новия си пост, определени действия създават неприятно впечатление. Те дават знак, че сте по-малко компетентни, отколкото сте.
Отбележете тези 7 неща:
1. Излизане по заведения вечерта преди първия работен ден

Цялата нощ сте били навън. Това си личи по физиономията ви. По-малко концентрирани сте, по-бавни са реакциите ви. Не рискувайте кариерата си с такова непрофесионално поведение.
2. Скачане в дълбокото, преди да сте готови
Дори и да мислите, че можете, не поемайте задача, без да сте 100% убедени, че разбирате инструкциите. Ако не успеете да изпълните ангажимента си, това ще бъде във ваш минус.
3. Неподходящо облекло
Независимо дали става дума за навлеченост или разсъблеченост, облеклото ви през първия работен ден е ключово за доброто впечатление. Внимателно подходете към избора на дрехи.
4. Негативно отношение
Погрижете се да не се показвате негативни и песимистични през първия работен ден. Изключете всякакъв вид оплаквания на този етап.
5. Не прекалявайте
Дори и да сте ентусиазирани, има нещо, което мнозина мразят – когато някои се старае прекалено много. Покажете, че сте готови да поемете всяка една задача, но не прекалявайте.
6. Не признавате своите грешки
Макар всички да сме убедени, че грешките са част от процеса на работа, понякога не си даваме сметка, че сами не признаваме, че ги правим. Професионално е да отбележите къде сте сгрешили и да се постараете да се коригирате.
7. Не говорете глупости
За мнозина безполезното бърборене е нещо, което оставя неприятно впечатление.

Източник: profit.bg