Тя се упъти към границата с Дания и от октомври миналата година, използвайки суматохата около COVID -19, Овцата си заживя в гората, в абсолютна свобода. 

За нула време тя стана световно известна, постоянно почнаха да пристигат известни фотографи отблизо и далеч, да стоят на „кушия”, в дъжд и студ, докато. Тя благоволи да се покаже от някое високо място в гората, ако иска разбира се, че да я снимат с далекобойните си фотоапарати.

Ако не беше „Ковида”, Овцата-беглец досега да е взела Оскар за главна роля. Стои нависоко, гледа как се мъчат да я снимат, да я хванат в кадър, не я е страх ни от вълци, ни от климатични условия. Затова и оцелява, май!

Омръзнало й, казват в немските вестници, да я доят всеки ден, да я стрижат, да я строяват кога да ляга, кога да става, да й дупчат ухото с номер, наместо име, да я ваксинират за щяло и нещяло и да я пратят накрая в кланицата. 

Да, ама не! Тя навреме разбра, че бягство му е майката и като пресече границата с Дания, скри се в горите тилилейски, сама си стана господар. Явно е, че и ядене намира и печели все повече привърженици сред хората, та не се знае дали накрая няма да я обявят за Овца на Годината. Много е вероятно да доживее тази чест. Пък нека да говорят колко глупави били Овците...

Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ