В небето над малкия град Оринджбърг, Южна Каролина, САЩ, където живеят около 12 000 души, местен жител е заснел необичайно явление, съобщават световните издания.

Видеозаписът с неидентифициран летящ обект е направен на 6 януари 2022 г. и веднага е публикуван в интернет.

Известният уфолог Скот Уоринг смята, че това видео не е обработено и не е фалшиво. Освен това уфологът се позовава на авторитетното мнение на ветеран от военновъздушните сили на САЩ, който се оказал свидетел на появата на необичайното НЛО.Според думите на очевидеца, който е работил със самолет C-17, неидентифицираният обект не е създаден от човека. Този път НЛО-то прелетяло много близо, пояснил е свидетелят. Мистериозният летателен апарат се появил иззад дърветата, а след това от него излетяли две светещи кълба, които започнали да пулсират.Ветеранът от ВВС често наблюдава полети на НЛО в района си и е убеден, че това не е самолет. Мъжът излязъл в задния двор и наблюдавал как кълбата се спускат в гората зад къщата, където има блатиста местност. Освен това червените кълба периодично променяли формата си.

В блога си Скот Уоринг пише, че отдавна не е виждал НЛО, заснето толкова отблизо. Дълго време е проучвал видеото и не може да забележи никакви признаци на фалшификация.

По думите на уфолога той е развълнуван от кадрите, тъй като много рядко се получават такива кадри. Според Уоринг видеото още веднъж доказва, че извънземните съществуват и са съвсем близо.

Превод и редакция: БЛИЦ