Известният уфолог и виртуален археолог Скот Уоринг за пореден път споделя своя необичайна находка, информират световните издания.

На снимка на повърхността на Марс, направена от космически апарат на NASA, уфологът е различил очертанията на огромен обект с форма на диск, който вероятно се е разбил при сблъсъка си с повърхността на планетата.Обектът, с размери около 15 метра, е частично погребан под марсианската почва. Според уфолога, това предполага, че НЛО се е движил с висока скорост преди сблъсъка и пилотът се е опитал да го забави към повърхността на планетата.Уфологът смята, че още преди падането НЛО е бил силно повреден и пилотът му не е имал друг избор, освен да извърши аварийно кацане. Изследователят обръща внимание на факта, че дори извънземните космически кораби имат своите недостатъци.

"Каньонът, в който е открит странният обект, може да е бил запълнен докрай с тези седиментни пластове, които впоследствие са били разрушени, най-вероятно от вятъра. Издължените хълмове може да представляват участъци от скали, които са по-устойчиви поради разлики в размера на седиментните частици, химически промени или и двете", заявява Уоринг.

Превод и редакция: БЛИЦ