Да прекосиш половината ни Черноморие в стъклена бутилка. Каква е историята на едно любовно послание, тръгнало от Варна и открито в Приморско, разказва Нова тв.

Илияна ,която  дълги години е свързана с морето, покрай сърфа и акциите по опазването му от пластмасови отпадъци случайно попада на бутилката. В първия момент помислила,че е отпадък, изхвърлен от туристи. Истината била романтична.

„Здравей, непознати човеко. Днес е 12.07.2020 и аз имам рожден ден. Денят е много специален за мен, защото съм на единственото място, където щастието ми намира своята цялост - морето. В момента го гледам и се питам - как да си тръгна от него и вероятно може би и ти се питаш същото, затова никога не забравяй - бъди море в душата си!”, пишело вътре.

Това е второто писмо в бутилка, което сърфистката намира през годините. Илияна пресмята,че писмото е пропътувало стотици километри от Бяла до Приморско, за да разкаже за любовта на двама души.

Писмото е подписано само с инициали и завършва с молба, който го открие да им пише на посочен мейл. И днес Илияна използва времето за почивка между уроците, които дава на малки и големи, за да пише на посочения адрес.

„Поканих ги да дойдат тук, в Приморско при нас, да ни посетят и им написах,че морето винаги е в нас и че много ще се радваме да се запознаем на живо с тях”, казва Илияна.