Младите хора трудно съчетават здравословното хранене със секса и предпочитат да отделят време да си направят салата, вместо да се забавляват в леглото през седмицата, съобщава в. "Мирър".

В анкета на Британския съвет по селско стопанство и градинарство 78 процента от запитаните 2000 млади хора казват, че нямат време нито да готвят здравословно, нито да правят секс в работни дни. Половината от тях дават приоритет на готвенето пред гимнастиката между чаршафите. Само 34 процента избират секса.

В анкетата са участвали хора на възраст от 18 до 34 години. Изследване, финансирано от Британския съвет по селско стопанство и градинарство, установи, че не салатите, а червеното месо подобрява секса. Говеждото, по-специално, не само повишава либидото, но и осигурява желязо. Минералът е много важен за любовната тръпка и намалява умората. Говеждото съдържа също вит. А, който играе роля в производство на половите хормони, включително и на тестостерон. Вит. В в него пък допринася за сексуалното влечение и издръжливост.

Поради тази причина хората, които искат да правят секс и в работни дни, е по-добре да се откажат от салатите и да се насочат към месото.