Последните седмици в Ливан минават под знака на масови протести заради сриващата се икономика, новите данъци и такси и редица други проблеми.

На фона на хилядите хора, излезли на улицата, един момент в събота вечерта показа и човешкото лице на протеста.

Елиан Джабур е карала из Бейрут заедно със сина си, когато се натъква на тълпа от протестиращи. В колата е нейният 15-месечен син Робин.

"Казах им "Имам бебе, не бъдете прекалено шумни", споделя жената пред CNN.

Протестиращите нямали нищо против. Дори напротив, в опит да успокоят 15-месечния Робин, запели заедно популярната бебешка песен "Baby Shark". Простата песен е любима на милиони бебета по света и може би досадна до болка на родителите им.

Въпреки това трикът на тълпата подействал и малкия Робин се успокоил. В тълпата дори се появява артистичен ливанец, който влиза в ролята на акула.

Видеото станало толкова популярно в Ливан, че съпругът на Елиан го видял преди тя самата да успее да му разкаже за случката.

Демонстрациите в Ливан започнаха миналия четвъртък, след като правителството обяви проектозакон с нови данъци, включително такса от 20 цента на ден за WhatsApp.

Според Елиан Джабур нейното видео е показателно за реалността в Ливан и за децата там.

"Децата в Ливан трябва да имат по-добро бъдеще. Робин ще види видеото, когато порастне и ще знае, че тези ливанци са се борили за него", казва майката.