Непубликуван видеоклип, който уж показва как неизвестен обект се намесва при действията на ядрена ракета, предизвика интерес в научните среди.

Кадрите, получени в Калифорния през 1964 г., заинтересуваха офицери от ВВС на САЩ, които са документирали тестови изстрелвания на ракети, пише "Дейли Мейл".

Видеото, което все още не е публично достояние, показва летателен апарат във формата на чиния, който според свидетели лети около бутафорна ракета, след като тя се отделя от блока, който я ускорява. След това обектът изстрелва лазерен лъч към ракетата, което вероятно я прави неработеща.

Един от свидетелите на инцидента, майор Флоренц Мансман, описва обекта като "класически диск" с изпъкнал център и бавно въртяща се долна част във формата на чиния. Той също така отбелязва, че обектът се е обърнал в момента на изстрелването на лазерния лъч, наподобявайки платформа за стрелба.

Флоренц Мансман

След като гледат записа обаче, двама агенти на ЦРУ идват на мястото на произшествието, конфискуват видеоматериалите и изискват да се пази тайна. Видеото се смяташе за изгубено доскоро, когато авторът Робърт Хейстингс открива сведения за съществуването му.

Разследването на Хейстингс също така доведе до потвърждение за съществуването на видеото от бившия директор на Програмата за усъвършенстване на идентификация на аерокосмическите заплахи (AATIP) на Пентагона Луис Елизондо.

Той твърди, че е видял записа и знае подробности за неговото съдържание и местоположението на копието в работните помещения на AATIP.

Луис Елизондо

Без достъп до самия запис обаче е невъзможно да се потвърди автентичността и надеждността на тези твърдения. Съществуването и значението на това видео остава открит въпрос.

Някои експерти предполагат възможна намеса на извънземни сили, докато други се съмняват в автентичността на записа и изтъкват необходимостта от допълнителни изследвания.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук