Експертът по НЛО Рос Кулхарт твърди в последната си статия, че се е появила нова информация, която опровергава изявленията на американския президент Джо Байдън, че „UAP“ (неидентифициран аерокосмически обект) е бил свален от изтребители на ВВС на САЩ миналия февруари, пише Дейли Стар. 

Култхарт казва, че негов източник от Пентагона е потвърдил, че сваленият обект всъщност е бил сребърно цилиндрично НЛО, а не цивилен балон, както твърди президентът Байдън.

Информаторът казва още, че президентът лично е наредил свалянето и в операцията са участвали множество сили, включително HC-130, F-16 и черни хеликоптери на OGA (друга правителствена агенция).

Инцидентът се случи на около 13 километра от замръзналото крайбрежие на Аляска, а пилотите, изпратени да инспектират мястото, са дали противоречиви разкази за видяното. Онлайн видеоклипове, заснети от ловци на НЛО, показват черни хеликоптери, които кръжат над брега.

Американски служители заявиха, че обектът представлява "разумна заплаха за въздушния трафик" и той е бил свален по заповед на президента.

Говорител на Пентагона заяви, че спасителните екипи са събрали отломки от обекта на повърхността на леда. Търсенето обаче беше прекратено и служителите отказаха да дадат подробно описание на обекта, като казаха само, че "това не е самолет по своята същност".

Тези изявления предизвикаха възмущение сред американците. Мнозина се чудят защо президентът Байдън скри истината за операцията и защо информацията за сваления НЛО беше пазена в тайна.

Експертите по НЛО изучават този случай с голям интерес. Те се надяват, че новите подробности от операцията ще им помогнат да разберат природата и произхода на тези мистериозни обекти, които продължават да се появяват в небето.

Много въпроси обаче все още остават без отговор.

Какъв точно е бил този обект? Какви са били неговите цели и произход? И най-важното, защо правителството на САЩ избра да скрие истината за този инцидент?

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук