Един от големите въпроси, с които се борим през целия си живот, е какво се случва, когато всичко свърши, моментът на смъртта и какво всъщност би било усещането.

Това може да бъде доста страшна мисъл, особено ако се опитвате да накарате мозъка си да млъкне и да ви остави да заспите, но това е нещо, на което продължаваме да търсим отговора.

Има хора, които са починали медицински и са били върнати, докато други са имали близки до смъртта преживявания и много от тях са се опитали да опишат какво се е случило.

Някои казват, че имат преживяване извън тялото, където могат да видят себе си докато други вярват, че получават поглед към някакъв вид задгробен живот.

В Мелбърн, Австралия, има нова VR симулация, която има за цел да предостави на хората преживяване, подобно на това, позволявайки на хората да изпитат какво може да е усещането при смърт.

Това е част от изложбата Passing Electrical Storms от Шон Гладуел, която е част от събитието Melbourne Now, което се провежда в Националната галерия на Виктория, пише LADBible.

Гладуел е създал "виртуална реалност" - преживяване, което се описва като "едновременно медитативно и обезпокоително".

Симулацията "води участниците през симулирана деескалация на живота, от сърдечен арест до мозъчна смърт", което звучи доста страшно.

Тиктокър, известен като croom12, който е пробвал преживяването, обясни, че хората са "легнали, а леглото вибрира", преди лекарите да ви обкръжат и да симулират, че не успяват да ви съживят, съобщава BG Voice. 

След това той каза: "Вие се носите покрай тях в космоса" и като част от VR преживяването, "можете да видите себе си в очилата".

Хората, които преминават през преживяването, са свързани с монитор за сърдечен ритъм и могат да се откажат по всяко време, като вдигнат ръка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук