Когато обелите кората на който и да е цитрусов плод, стаята веднага се изпълва със свеж аромат. Жалко е, че миризмата бързо изчезва - толкова е хубава и освежаваща! Е, ето че днес сме ви приготвили чудесен трик как да туширате неприятните миризми в кухнята и изпълните дома си с аромат. Този трик ще накара цитрусите (лимони в нашия случай) да освободят  максимално количество летливи миризливи вещества от кората и месестата част.

ароматизатор с лимон

Как да си направим ароматизатор с лимон

Просто вземете един  сочен лимон  и го разрежете на кръст, без да увреждате долната част на кората. След това поръсете щедро със сол или сода - готово! Остава само да поставите  домашния ароматизатор  в кухнята, стаята или в хладилника.

ароматизатор с лимон

Лимонът е широко известен със своите  антибактериални свойства  и деликатен аромат - но това далеч не са всички предимства на този прекрасен плод. Лимоновият сок, смесен с течен сапун, ще бъде отлично средство за почистване на шкафовете в кухнята и хладилника след размразяване. Лимонената киселина ще спаси плота от омазнявания и ще дезинфекцира всяка повърхност. 

ароматизатор с лимон

Източник: zajenata.bg