Блогър е успял да създаде обувки за насекоми с помощта на подръчни средства в името на славата в социалните мрежи. Видеото се появи в неговия акаунт в TikTok.

Потребителят @pencilengraving редовно публикува видеоклипове, в които демонстрира процеса на изработване на малки предмети или фигури от съставките на обикновен молив. В неотдавнашна публикация мъжът показва как е направил обувки за мравка, по-малки от един милиметър.

На публикуваните кадри блогърът е приготвил реалистични обувки. В крайна сметка той създава три чифта обувки. В края на видеоклипа авторът поставя обувките върху крачетата на мравка и я заснема на видео.

Публикацията на @pencilengraving стана вирусна, събра повече от пет милиона гледания и предизвика полемика в интернет. Някои потребители се възхищават на работата на майстора.

"Сега му направи очила Gucci", "Просто съм шокиран", "Как го правиш?", "Не мога да си представя да направя това със собствените си ръце", пишат те.

В същото време други потребители в интернет са разгневени от жестокото отношение към насекомото.

"Не разбирам защо хората се отнасят толкова зле с животните и насекомите, все пак те не са играчки", "Горката мравка", "Имам чувството, че си убил мравка за безполезното си видео", пишат коментиращите.

Превод и редакция: БЛИЦ