Рибар от Италия улови сом с дължина 2,75 м. Чудовищната риба е с тегло 150 кг и улавянето ѝ вероятно е нов световен рекорд, съобщава Fox32 Chicago. 

Алесандро Бианкарди от отбора MADCAT ITALY хванал гигантския сом докато бил на самостоятелно пътешествие по най-дългата италианска река - По. 

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!

Това се случило на 25 май. Денят започнал нормално, Алесандро проверил оборудването си и се отправил по течението на реката. Тъй като нивото ѝ било ниско и имало много кални участъци, той решил да пробва уменията си в хвърляне на въдица. Той използвал техниката спининг. 

Алесандро се пробвал с няколко сома, след което изведнъж усетил "мощно захапване". Борбата му със сома продължила цели 45 минути. "Когато видях рибата да се показва, не можех да повярвам на очите си. Бях шокиран, когато я видях", споделя той. За своя 23-годишен опит като рибар той никога не бил виждал риба с подобни размери. 

След като се снимал с нея, той я пуснал обратно във водата, надявайки се, че тя ще донесе същата радост и на други рибари. 

Документи за улова са изпратени на Международната асоциация по спортен риболов, която да потвърди, че уловът е поставил нов световен рекорд. 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук