В навечерието на Рождество Христово жителите на малкото колумбийско градче Нобса станаха свидетели на религиозно знамение. Фотосинтезиращи организми на мокра стена до един от местните канали са образували очертания на Пресвета Дева Мария, пише Езорейтер.
Сега голям брой местни жители и туристи отиват на светото място, за да погледат предполагаемото чудо със собствените си очи и да изрекат по някоя молитва на Богородица.  

Хиляди предани католици въобще не се съмняват, че там се е случило нещо поразително, дело на самия Господ Бог.Първо аномалията забелязало малко момченце, което преминавало по моста и чуло странен звук, сякаш животно се плиска във водата. Учуденото
дете се спуснало в канала и видяло, че на тухлената стена под тръбата, от която бавно капела вода, е бил изрисуван силуетът на Богородица.

Младият колумбиец се приближил, извадил мобилния си телефон и направил няколко снимки. В един момент на него неочаквано му се сторило, че образът дори мръднал. Момчето се изплашило, паднало на колене и започнало да се моли. След това, тичайки, се прибрало у дома и разказало всичко на роднините си.  Превод и редакция: БЛИЦ