Руско село осъмна със смразяваща кръвта гледка. Десетки вуду кукли били окичени по стълбовете и спирките на Заветни в Краснодарския край, а по тях бяха имало забити игли, съобщава „Сън“.
 
Възрастни хора пък веднага се оплакали от проблеми с кръвното, след като видели ужасните манекени, наредени по оградите и пейките. Местните не могат да си обяснят появата на десетките призрачни кукли само за една нощ.
 
Имало подадени оплаквания и в полицията. „Зловещи кукли са заковани по стълбовете, оградите и автобусните спирки. Малките момичешки кукли са набодени с игли и вързани с черни връзки“, разказва местен жител.
 
„Две седяха на автобусна спирка. Една кукла в розова бална рокля беше намерена в парка. Над селото ни има проклятие“, заяви друг.
 
Някои от вуду човечетата били без очи или само с една ръка и всички били облечени в момичешки дрехи или училищни униформи.
 
„Спешно събрахме полицейските служители и ги инструктирахме да успокоят хората“, заяви началникът на местната полиция Дмитрий Барков. В момента се разглеждат записите от охранителните камери, за да бъдат открити хората, стоящи зад призрачния вандализъм.
 
В същото време местен охранител признал, че е изхвърлил манекените „с размер на дете“. Татяна Кокорева обяснила, че те били част от музейна експозиция, а преди това били ползвани в кукления театър, който затворил много отдавна.

Превод и редакция: БЛИЦ