Известният уфолог и виртуален археолог Скот Уоринг обърна вниманието на потребителите в мрежата на видео, демонстриращо фрагмент от неизвестно техническо устройство, за което не се знае как се е появило на територията на Доминиканската република. 

По думите на Уоринг, тази загадъчна вещ все още гори, като посочва на потребителите бълващия от дупките на нещото огън. 

Уфологът е учуден как това нещо не е убило някого, когато е паднало от небето. Тревата около обекта е изгорена. Обектът при падането си е предизвикал пожар, който е бил изгасен от местните жители. 

Изследователят задава въпроса, дали това техническо устройство е създадено от човека? Ако то е създадено от хора, то защо за него няма никаква официална информация или предупреждения от НАСА, или някоя друга космическа агенция? 

Изхождайки от това, уфологът си прави извод, че падналият обект с голяма вероятност може да принадлежи на представители на извънземна цивилизация. 

Ако това е някоя степен от ракетата SpaseX, продължава разсъжденията си Уоринг, то те най-вероятно биха предупредили хората, живеещи в този регион. 

Все пак нещото е много голямо и представлява опасност. 

Уфологът смята, че ако нито една страна не поеме отговорност за инцидента, то обектът почти на 100% може да се смята за извънземен. 

Превод и редакция: БЛИЦ