Котка другарува с три кучета, които освен това се изявяват и като нейни бодигардове, предпазвайки я от досадни себеподобни, пише в. "Дейли стар".

Сладураната Кики от породата Американска късокосместа котка е заформила крепко приятелство с три кучета Шиба ину, с които споделя общ дом в Япония. Дружбата им е толкова силна, че когато някое друго куче лае по нея или проявява агресивно поведение, тримата пазители на Кики го "поставят на мястото му".

Кадри, разпространи в интернет, показват как писаната с тигрова окраска играе с трите кучета в общия им дом, например с риба-играчка, окачена на въдица, която се опитват да хванат. Поизморена от играта, косматата дружина след това се отдава на сладка дрямка.
  Кучетата Саки, Икубо и Хадзуки са приели Кики без никакъв проблем, разказва стопанката на четирите животни, чието име не се споменава. Жената споделя, че е искала котка, но съпругът й е бил против, защото вече са имали трите кучета.

В крайна сметка дамата успява да убеди мъжа си и взима котка от развъдник в префектура Канагава, която и двамата харесват. Така Кики става част от семейството и бързо спечелва сърцата на Саки, Икубо и Хадзуки.

"Наскоро я заведох заедно с кучетата на парти за Шиба ину. Кики се чувстваше в свои води сред представителите на породата, когато някакво чуждо куче внезапно започна да лае по нея. Незабавно едно от нашите кучета отвърна с лай и се отзова в нейна защита. Тогава разбрах, че Кики си е намерила истински приятели в лицето на Саки, Икубо и Хадзуки", споделя стопанката.