Голям златарски магазин на Черноморието направи "удара на живота си". Тези дни клиентка, без да й мигне окото, брои на ръка 30 хиляди лева за масивен златен колан, съобщава Флагман.бг.

Бижуто тежи близо половин килограм, а в средата на катарамата му блести, голям колкото лешник, смарагд.

От магазина за скъпоценни накити побързаха да се похвалят за екстравагантната покупка в социалните мрежи. Постът им предизвика лавина от противоречиви коментари, които се изсипаха под снимката на смуглата дама с кичозния аксесоар за талия.

Много хора не могат да повярват, че това е реално и че някой може да плати толкова много пари за подобна безполезна вещ. 

Магазинът се намира се във Варна. Оттам отричат новината за продажбата на колана да е маркетингов ход за насърчаване на пазаруващите.

„Вярно е жената го поръча за подарък и днес го плати кеш, ще ходи на сватба. Коланът струва 30 хиляди лева и е произведен в Турция, изработваме всякакви бижута. И елха от злато да си поръчат, и нея ще направим ако имат пари да си я платят“, съобщиха от магазина. 

Клиентката, закупила масивното украшение, е видимо от ромски произход.

На пръв поглед, скромният й вид не предполага, че жената може спокойно да се раздели с подобна крупна сума и да я даде за абсолютно неприложим в ежедневието накит.

Остава само да се надяваме, че и сметките си за ток и вода, както и здравните си осигуровки, плаща също толкова спокойно, пише Флагман бг.