Да гледаш слаби или фитнес модели да рекламират продукти за отслабване, диети или програми е странно. Но когато видиш обикновен човек, който го прави, вниманието се заковава на мига, предава "Дарик".
 
Такава е историята на това 22-годишно момче, което започва трансформацията си с лично тегло от близо 135 кг, като в момента тежи с 50 килограма по-малко. И това не е краят.

Лекари казаха кои са най-опасните показатели на кръвното

Историята е на потребител в Reddit, който решава да се вземе в ръце и да отслабне до здравословно за възрастта му тегло.

Goodsuns17, както е псевдонимът му във форума, успява да свали 50 килограма за 7 месеца, като залага на позабравените "класики".

Във време, в което режимите, в които не се броят калории, а макронутриенти (въглахидрати, протеини и мазнини) са изключително популярни, той решава просто да брои калории.

Открита е неочаквана причина за понижаване на кръвното налягане

Всъщност става въпрос за класическия калориен дефицит - просто приема по-малко калории, отколкото гори.
 

"Понякога дори излизам с приятели и пия бира, ям пица, просто гледам приетите калории да са по-малко от изразходваните".

Важното тук е, че в изразходваните калории се включват и онези, които тялото използва, за да поддържа функциите на органите и системите си.

Goodsuns17 е изключително редовен и във фитнеса, като залага основно на кардио активностите, за да гори повече калории.


Така всъщност той успява да свали 50 килограма по един изключително тривиален и дори банален начин, отричан от мнозина. Но все пак успява.