Овчарят Митар Тарабич, известен като сръбския Нострадамус, е живял преди много години назад в село Кремна. Той е бил неграмотен, но е успял да предскаже редица събития, в това число и пандемията от коронавирус.

Сънищата му са се отличавали с изключителна точност и конкретика. Той е предсказал Първата и Втора световна войни, дигитализацията на човечеството и дори собствената си смърт.

Тарабич е диктувал пророчествата си на свещеник, който ги е записвал в тетрадка. А в предсказанията му е спомената дори пандемията от  COVID-19.

„Странна болест ще порази света, за която никой няма да може да намери лек. Всички ще казват: „Аз зная, аз зная, защото съм учен и съм способен“, но никой нищо няма да може да направи. Хората ще мислят и ще мислят, но няма да намерят правилното лекарство, което с Божията помощ би се намерило навсякъде и дори в тях самите“, се казва в едно от пророчествата му.

Овчарят е говорил и за злите учени, които ще разпръснат чумата по реки, морета и земи. Заради това хората ще започнат да умират от различни болести. Храна в селата и градовете ще има в изобилие, но тя ще бъде отровена, казвал сръбският Нострадамус.
 
„Който се въздържа докрай, ще оцелее, защото Светият дух ще го спаси и ще го приближи до Бога“, се казва в пророчествата.
 
В предсказанията на сръбския овчар се казва още, че ще дойде време, когато жените и мъжете ще се обличат в еднакви дрехи. На сватбите младоженецът няма да може да се различава от булката.
 
Тарабич е говорел и за голяма война с небесни битки и нови оръжия. Спасението от тази напаст ще може да стане само в страна, заобиколена от големи морета, или на планина с три кръста. Който стигне до там жив, ще живее щастливо до края на живота си.