Това не е първият път, в който ще ви дадем ценни и важни съвети за учене на английски език. Но това е една малко по-различна статия от гледна точка на мястото, откъдето получихме съответните насоки. Сайтът englishworldacademy.com разговаря с един емигрант… на английски език. Той живее в Англия от 5 години и английският му е доста добър, въпреки че е индиец, чийто език съвсем не е близък до сложния британски акцент. Все пак той се е справил доста добре в своето самообучение. Нещо повече – той  издава и своите лични тайни за бързо и ефикасно учене на английски език. Вижте съветите му. Гарантираме ви, че ще бъдат доста интересни и полезни и за вас, пише "Новини Лондон".

  • Излезте от „комфортната си зона“

Това е съвет от нашия приятел индиец, който твърди, че всичките му познати индийци, които живеят в индийските квартали и се движат само с индийци, все още не могат да говорят и капчица английски. Обратно – той е решил да се слее с тълпата, така да се каже, да излезе от комфортната си зона, и искал, не искал научил бързо основните правила и лексика на британците.

  • Посещавайте местните социални мероприятия

Тук ще чуете всякаква реч, на всякакви теми, и то в реална среда. Учебниците и учителите са хубаво нещо, но те не винаги действат в чужда страна, когато всичко и така ви е достатъчно объркано, сложно и неразбираемо. А освен това, докато сте на подобни събития и се опитвате да общувате с околните, няма да изпитвате неприятното чувство, че сте на училище. Напротив – ще учите, докато се забавлявате.

  • Намерете си работа колкото се може по-бързо

Някои емигранти предпочитат първо да преодолеят езиковата си бариера и чак тогава да започнат работа. Но това не е особено полезно за обучението ви по английски език. Обучението ви може да се проточи с месеци. Работата обаче ви дава силна мотивация да забързате темпото и да се справяте с комуникацията на чужд език максимално по-скоростно.