Ново предаване на Discovery Channel тръгна по стъпките на митичната цивилизация на атлантите, а проучванията доведоха снимачния екип до България.
Водещи на проекта са писателят и сценарист Стел Павлу и вулканологът Джес Феникс. Те дават заявка, че с „На лов за атланти“ ще разнищят една от най-големите мистерии на археологията, а именно – откриването на Атлантида, пише Монитор.


Павлу е автор на нова теория, според която Златната цивилизация е съществувала в различен период от предположенията на учените досега. Феникс има опит с обиколките по света, като работата й я отвела на шест континента за над 25 научни експедиции.

Снимките на първи сезон на поредицата, който се разгръща в шест епизода, датират от миналата година. Изследванията край Черно море водят Стел и Джес до България, като двамата намират време да обикалят и столицата ни.

Нашето крайбрежие е сред първите места, които екипът посещава. Причината – според немските изследователи Зигфрид и Кристиан Шопе потопената Атлантида се намира някъде тук. Затова снимачният екип посвещава цяла седмица на страната ни.

„Тъкмо приключихме със снимките на първи епизод за научната поредица, която водя със Стел Павлу и беше вълнуваща седмица! Видяхме и изживяхме неща, които се случват веднъж в живота. Нямам търпение да ви ги представя догодина. Тази вечер ще празнуваме и утре продължаваме към следващата държава“, гласи текст към снимка на Джес, направена в центъра на София.

Трима наши сънародници са акредитирани като част от екипа. Това са Стоян Гълъбов, Васил Марков и Стоян Цветков. Павлу и Феникс търсят атланти още в Италия, Гърция и Хърватия.

Според изданието Hollywood Reporter от Discovery Channel са обединили сили с актьора Морган Фрийман, който влиза в ролята на продуцент на „На лов за атланти“ заедно с Лори Маккриъри и компанията й Revelations Entertainment.