Известният илюзионист и конспиратор Ури Гелър публикува видео на мистериозна летяща машина в социалните мрежи, като каза, че "те гледат".

През последните месеци толкова много хора публикуваха и споделяха видеоклипове с НЛО в социалните медии, че това стана почти обичайно, но когато онзи ден самопровъзгласилият се екстрасенс Ури Гелър публикува видеоклип на мистериозния цилиндричен обект, той бързо натрупа близо 100 000 гледания. 

„Астрономите търсят обекти извън нашата слънчева система от десетилетия“, пише той. „След това пък пристигнаха едновременно две. Кога да очакваме следващия? И на какво могат да ни научат? „Те“ ни наблюдават, за да се уверят, че [ядрените оръжия] няма да се задействат“.

„Обектите извън слънчевата система“, за които той говори, са „Оумуамуа“, който прелетя покрай нашата планета през 2017 г., и втори космически обект, който избухна над Папуа Нова Гвинея през 2014 г.

Въпреки че някои астрономи, като Ави Льоб , вярват, че обектите може да са изкуствени по природа, други учени все още не са решили със сигурност какви са били те.

Кадрите, пуснати междувременно от Гелър, изобщо нямат нищо общо с астероида Оумуамуа и във видеото дълъг цилиндричен обект (вероятно балон) лети в небето.

Освен това не е ясно къде и кога е получено това видео. Ури Гелър вече е публикувал в социалните медии кадри на друго НЛО с форма на диск.

Той каза: „Ако това е фалшификат, моля, обяснете ми как се прави. Ако е истинско, уау, невероятно."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук