Правителството на САЩ провежда работа по "обратно проектиране" на "възстановен кораб и възможни същества", след като четири неидентифицирани летящи обекта са били свалени над САЩ, съобщава Daily Star.

57-годишният американски конгресмен Тим Бърчет смята, че "в някакъв момент сме възстановили кораб и възможните същества", които в момента се изучават.

Конгресменът обяви това след като четири обекта бяха свалени от небето над Северна Америка през февруари.

Първият, идентифициран от Пентагона като китайски балон за наблюдение, беше свален край бреговете на Южна Каролина. Пекин заяви, че това е граждански дирижабъл, събиращ метеорологични данни.

Но Министерството на отбраната не е потвърдило естеството на останалите три обекта, открити от американски изтребители над Аляска, езерото Хурон в Мичиган и Канада.

Генералът от военновъздушните сили на САЩ Глен Ванхерк отказа да отрече, че поне един от тях може да е от извънземен произход, като заяви: „Не изключвам нищо“.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заявява, че няма "никакви признаци за извънземни или извънземна дейност", добавяйки, че тя "иска да се увери, че американският народ знае това". Но свалените обекти създадоха огромен интерес към НЛО по целия свят.

Правителството на САЩ разследва 510 доклада за близки срещи с НЛО на топ пилоти, датиращи отпреди десетилетия, много от които са свързани с ядрени съоръжения.

Бърчет каза презминалата година, че е "само въпрос на време" самолет да се вреже в НЛО над Земята.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук